Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1922
A varázsló köpeny a süveggel együtt 3000 tallérba kerül. A köpeny ára nyolcheted része a süveg árának. Mennyivel drágább a köpeny a süvegnél?
Válaszokat köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
süveg: x
köpeny: (8/7)x

x + (8/7)x = 3000
(7/7)x + (8/7)x = 3000
(15/7)x = 3000 // osztunk 15/7-tel
x = 1400
a Süveg (x) = 1400 tallér, a köpeny (x*8/7) = 1400*(8/7) = 1600 tallér
Válasz: 200 tallérral drágább.
0