Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hányféle szorzatot lehet összesen a két kocka dobásával kidobni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Mi a valószínűsége annak, hogy 12, 7, 20, 21 lesz a szorzata?

Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha van két dobókockánk, akkor mindkettővel egyenként 6-félét dobhatunk, ezért 6*6= 36 lehetséges eset van.

12-t négyféle képpen kaphatunk szorzatként, ha ezeket dobjuk:
2*6 vagy 6*2
3*4 vagy 4*3
Így ennek az esélye 4/36 = 1/9

20-at így tudunk dobni:
4*5 vagy 5*4
Tehát a valószínűsége 2/36 = 1/18

Annak az esélye, hogy a két szám szorzata 7 vagy 21 lesz = 0. Mert nincs olyan két szám a dobókockán, amit összeszorozva 7-et vagy 21-et kapnánk.
0