Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen a vilammossagi haziba pls

Főoldal » Középiskola » Fizika
2244
1, A réz vezeték ellenállása 0,1 ohm. A vezeték keresztmetszete 4 négyzet mm. A réz fajlagos ellenállása 0,0175 ohm * négyzet mm / m

Mekkora a vezeték hossza?

2, A kör keresztmetszetű réz vezeték ellenállása 0,2 ohm. A vezeték hossza 50 m , A réz fajlagos ellenállása 0,0175 ohm * négyzet mm / m

Mekkora a vezeték átmérője?

3, Kör keresztmetszetű réz vezeték átmérője 8 mm, hossza 5 m, A réz fajlagos ellenállása 0,0175 ohm * négyzet mm / m

Mekkora a vezeték ellenállása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, VIAISM, Villamossagi, KE, KiralyEndre
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R = ellenállás
L = vezető hossza
S = vezető keresztmetszete
p = fajlagos ellenállás

R = (p*L)/S

1. feladat
R = 0,1 ohm
S = 4 mm²
p = 0,0175 (ohm*mm²)/m
L = ?

Behelyettesítünk:

0,1 = (0,0175*L)/4
0,4 = 0,0175*L
L = 22,86 m
Tehát a vezeték hossza 22,86 m.

2. feladat
R = 0,2 ohm
L = 50 m
p = 0,0175 (ohm*mm²)/m
S = ?

0,2 = (0,0175*50)/S
0,2*s = 0,0175*50
0,2*S = 0,875
S = 4,375
Tehát a vezetés átmérője 4,375 mm².

3. feladat
S = 8 mm
L = 5 m
p = 0,0175 (ohm*mm²)/m
R = ?

R = (0,0175*5)/8
R = 0,011
Tehát a vezeték ellenállása 0,011 ohm.
0