Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
432
A mikrotubulus mentén 8 nm-es lépésekkel haladó kinezin molekulát egy (parányi rugónak tekinthető) optikai csapdába helyezünk. A kinezin a csapda közepéből mindössze 85 lépést képes megtenni, mert itt már a csapda visszahúzó ereje eléri a kinezin által maximálisan kifejthető 6 pN erőt. Mekkora rugóállandó jellemzi az optikai csapdát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#fizika, #biológia
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Δl=8nm*85=680 nm
F=6 pN

D=F/Δl=680 nm/6 pN=~113333 N/m
0