Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segitség

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat

a1 = 2
S7 = 45,5

Sn [a1*2+(n-1)*d]*n/2

Behelyettesítve:

45,5 = [2*2+(7-1)*d]*7/2 --> meg kell oldani
d = 1,5

an = a1 + (n-1)*d
a6 = 2+5*1,5
a6 = 9,5

Tehát a 6. tag a 9,5
0