Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a csavarfej keresztmetszetenek terulete?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Egy csavar fejenek keresztmetszete olyan szabalyos hatoszog melyben a szemkozti oldalak tavolsaga 28mm. Mekkora a csavarfej keresztmetszetenek terulete??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy olyan 6db szabályos háromszög aminek a magassága 14mm

Az oldalakat ki tudod számolni Pitagorasz tétellel:

(a/2)²+ 196=a²

a²/2² +196 =a²
a² + 784 = 4a²
784 = 3a²
261,3 = a²
a = 16,2 mm

A 6szög oldala 16,2 mm, már csak behelyettesítjük a terület egyenletébe:

((a*ma)/2)*6 = ((16,2*14)/2)*6 = 680,4 mm² a hatszög területe
0