Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi belso szogeinek osszege?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
423
Egy konvex sokszog atloinak a szama 65.
Mennyi a belso szogeinek osszege.?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
n(n - 3)/2 = 65
n2 - 3 n - 130 = 0
n1 = 10
n2 = -10

Tehát ez egy 13 szög.

Melynek belső szögei (11 / 13) * 180° = 152,307692°

13 * 152,307692 = 1980° a belső szögeinek összege.
0