Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 11

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
f'(4)=28
m=28 és b=-59
0

f(x)=4·x²-4x+5 függvény deriváltja: f'(x)=8x-4
f'(4)=8·4-4=28=m ez az érintő meredeksége
f(4)=4·4²-4·4+5=53
y=f'(a)·(x-a)+f(a) az érintő képlete ami megtalálható a sárga függvénytáblázat 69. oldalán (itt a=4)
y=28·(x-4)+53=28x-112+53=28x-59
Így m=28 és b=-59
0