Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat 9

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
Egy téglatest egy csúcsból kiinduló éleinek hossza 15 cm, 12 cm és 8 cm. Számítsa ki a téglatest felszínét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Téglatest felszíne: 2*(ab+ac+bc)
a= 15 cm
b= 12 cm
c= 8 cm

Be kell helyettesíteni:
2*(15*12+15*8+12*8) = 792 cm² a felszíne
0