Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat 8

Főoldal » Középiskola » Matematika
839
Egy henger alakú bögre belsejének magassága 12 cm, belső alapkörének átmérője 8 cm. Belefér-e egyszerre 1/2 liter kakaó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Henger térfogata: V= r²*π*M
M (magasság) = 12 cm
d = 8 cm ---> r = 4 cm

Be kell helyettesíteni:
V = 4²*π*12 = 603,19 cm³

1 liter = 1 dm³
603,19 cm³ = 0,603 dm³ --> Belefér a fél liter kakaó
0