Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat 5

Főoldal » Középiskola » Matematika
2982
Egy gömb alakú gáztároló térfogata 5000 m3. Hány méter a gömb sugara? A választ egy tizedesre kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
gömb térfogata: V = (4r3*π)/3
Be kell helyettesíteni:

5000 = (4r3*π)/3
15000 = 4r3
3750 = r3
1193,66 = r³
10,61 = r

tehát 10,6 m a kör sugara
0