Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FELADAT 4

Főoldal » Középiskola » Matematika
849
Egy téglatest alakú akvárium belső méretei: hosszúsága 50 cm, szélessége 20 cm, magassága 25 cm. Hány centiméterre lesz a víz szintje az akvárium felső szélétől, ha beletöltenek 19 liter vizet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
19 l = 19.000 cm3
Talap = 50 * 20 = 2.000 cm2
19.000 = 1.000 * m
19 cm = m

25 - 19 = 6-re lesz a víz szintje az akvárium felső szélétől.
0