Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
458
2. Mekkora test gyorsulása, ha azt F erő gyorsítja, mekkora lesz a sebessége t másodperc alatt?

3. Mekkora sebességgel halad az a medicin labda, amelynek tömege m, lendülete pedig I?

4. Mekkora erővel lehet vízszintes talajon eltolni egy m tömegű páncélszekrényt, ha a talaj és a szekrény közötti súrlódási együttható µ?

5. Kettő gyermek mérleghintázik. Tömegük nem azonos. Hová üljenek a gyermek, hogy egyensúlyban legyenek? Egy vázlatot készíts a megoldás előtt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2, F=m*a tehát a=F/m
3, l=m*v tehát v=l/m
4, Fs= μ*F
5, m1*l1=m2*l2 -> m1/m2 = l2/l1
tehát a távolsály a tömegük arányában fordítottan változik.
A nagyobb tömegű üljön közelebb
0