Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek százalékkal számitást a megoldásokat előre köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 5400 Ft a teljes összeg és 20 %-kal árazták le.

-Az 5400 Ft a 100%
-A legkönnyebben úgy számolhatjuk ki egy számolással, hogy:
I. Már azonnal a 80 %-ával számolunk mivel 20 %-kal (avagy 100%-20%) lett leértékelve ez a kalap.
II. Az a legegyszerűbb, ha a %-ot osztjuk el 100-al (80:100=0,8) és így nagyon egyszerűen kiszámolhatjuk.
III. 5400 Ft*0,8= 4320 Ft lesz az új ára.

2. 30 fős osztálynak a 20 %-a jár színjátszó szakkörre.

- A föntieket követve itt csak annyi dolgunk van, hogy:
I. Elosszuk a 20 %-ot 100-al ami 0,2
II. Szóval 30*0,2= 6 fő

3. 1500 Ft-nak a 60 %
Próbáld meg kiszámolni gyakorlás kép a 2 feladat alapján!

4. 1000-nek a: (Itt is a 2-es feladatban leírtak alapján járjunk el.)
a. 1 %-a: 1000*0,01=10
b. 20 %-a: 1000*0,2=200
f. 110 %-a: 1000*1,1=1100

-A c,d,e,g ezek alapján biztos sikerülni fog!

5.
a. 20.000 Ft 40 %-a v. 100.000 Ft 10%-a
- 20.000*0,4=8000 Ft
-100.000*0,1=10.000 Ft (ez a több 2.000 Ft-tal)
b. és c az a. alapján!
d. 20 km 30 %-a v. 4000 m 120%-a
-20*0,3= 6 km (ez a több 1,2 km-el)
-4000*1,2= 4800 m=4,8 km
e. Másfél óra 50%-a v. fél óra 150%-a
-1,5 h*0,5=0,75 h
-0,5 h*1,5= 0,75 h
f. 1 nap 25%-a v. 3 óra 150%-a
-24 h*0,25= 6 h (ez a több 1,5 h-val, avagy másfél (egy és fél) órával.
-3h*1,5=4,5 h

Remélem érthető volt! Mellékletben csatolok egy + képet a magyarázatról!

0