Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
522
A Vénuszon egy év 225 földi napig tart. Hány földi nap telt el a vénuszi évből ha az eltelt napok száma éppen a 0,8-a a hátralévő napok számának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+0,8x=225
1,8x=225
x=125
125x0,8=100

Így 100 nap telt el.
0