Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Fizikából kellene egy kis segítség. Előre is köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Sziasztok! Ezt a feladatot kaptam fizikából, az eredő ellenállást kell kiszámolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ezeknél mindig direkt összezavar a rajzolás, csatolok képet amiből biztos érthetőbb lesz.

Kezdjük középen a soros kapcsolással, aztán van a felső ágban 2 párhuzamos, utána a felső ágban a 3 elem sorosan, és végül ami lett meg alul a 7 Ohm párhuzamos.

2+3=5 Ohm
5x5=2,5 Ohm
4x6=2,4 Ohm
1+2,5+2,4=5,9 Ohm
5,9x7=5,9*7/(5,9+7)=~3,2 Ohm.
0