Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1603
Egyenes körkúp palástja kiterítve 12cm sugarú, 240° középponti szögű körcikk. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Igy kellene elkezdeni:
https://www.geogebra.org/m/zcm8PyTF
1

Szia!

A kúp alapkörének sugara 8 cm, a kúp magassága √80=8,94 cm, ezekkel az adatokkal a kúp térfogata:
V(kúp)=(R²×π×M)/3=(64×π×8,94)/3= 599,16 cm³ lesz a keresett térfogat! :)

Ha gondolod, holnap levezetve elküldhetem a megoldást (beszkenneltetve) !
0

Csatoltam képet.
0