Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10⁻⁶ másképp írva 1/10⁶
Azt használjuk még ki, hogy ha a > b, akkor 1/a < 1/b (és fordítva)

a) 2³/2⁹ = 1/2⁶
1/2⁶ > 1/10⁶ (hisz 2⁶ < 10⁶) úgyhogy ez nem olyan

b) 4⁵/4⁹ = 1/4⁴
4⁴ = (4²)² = 16² = 256, ez sokkal kisebb, mint 10⁶, ezért 1/4⁴ > 1/10⁶, ez sem olyan

c) Ez sima eset, nem árulom el... :)

d) 8²/8⁸ = 1/8⁶ > 1/10⁶ (hisz 8⁶ < 10⁶), ez sem olyan

e) 11⁷/11¹⁵ = 1/11⁸
Mivel 11⁸ > 11⁶ > 10⁶, ezért a reciproka 1/11⁸ < 1/10⁶
EZ JÓ

f) 13⁴/13¹⁰ = 1/13⁶ < 1/10⁶ (hisz 13⁶ > 10⁶)
EZ JÓ
0