Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Sziasztok!Tud segiteni valaki? 111es feladat! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Növekvő sorrendbe rendezed:
3,8; 4,9; 5,6; 6,5; 7,6; 8,4, 9,2; 12,0
medián: két középső elem átlaga= (6,5+7,6)/2=7,05 középső érték
számtani közép: összeadod ezt a nyolc számot és elosztod az eredményt 8-cal =7,25
terjedelem: a legnagyobb és legkisebb adat különbsége= 12,0-3,8=8,2

Halkan jegyzem meg, hogy ezek a fogalmak mind benne vannak a könyvedben csak kettőt kell lapoznod.
0