Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
1.András,Balázs és Csaba bélyegeket gyűjtenek.Andrásnak és Balázsnak 500,Andrásnak és Csabának 700,Balázsnak és Csabának 800 bélyege van páronként.Mennyi van külön-külön? 2.Az udvaron tyúkok és nyulak vannak.Összesen 10 fejük és 28 lábuk van.Hány tyúk,és hány nyúl van az udvaron??Kérlek ha lehetséges akkor képpel levezetve kérném,de ha nem megoldható a megoldás is elég
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Hetedik osztály matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
a+b=500
a+c=700
b+c=800

Összeadod ezt a három egyenletet: 2a+2b+2c=2000 amiből a+b+c=1000
Ebből c=500, mert a+b=500, b=300, mert a+c=700 és a=200

2. feladat:
tyúk: x nyúl: 10-x
2·x+4·(10-x)=28
x=6
6 tyúk és nyúl 4 db
ellenőrzés: 6*2+4*4=28
0