Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
449
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
25^x+5=6*5^x
(5^2)^x+5=6*5^x
(5^x)^2+5=6*5^x
5^x=t
t^2+5=6*t rendezzük bal oldalra
t^2-6t+5=o (másodfokú egyenlet) Innen gondolom megy..
0

Csatoltam képet.
0