Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Feladat: Oldjuk meg az alábbi egyenletet kiemeléssel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3^x+3^x*3^2+3^x*1/3=31/3
a=3^x
a+9a+1/3a=31/3 beszorzunk 3-mal
3a+27a+a=31
31a=31
a=1
visszahelyettesítünk--> 3^x=1 --> x=0
0