Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
473
Valaki megtudná csinálni a: 4/c.d.e --- 5/a.b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4c)
A={x | x+18=24} azt jelenti, hogy az A halmaznak azok az x-ek az elemei, amiknél x+18=24. Kivonva 18-at: x=6
Tehát ez ugyanaz, mint az egyelemű A = {6} halmaz.
Ez pedig részhalmaza B-nek, mert abban is van 6-os.

4d)
4 ≤ x ≤ 7 egész számokból 4 van: {4;5;6;7}
Ez mind benne van B-ben is, tehát részhalmaz.

4e)
Nincs megadva hogy x egész, tehát mondjuk az 5,267 is része az A halmaznak, meg még végtelen sok egyéb is. Ez nem részhalmaz, mert vannak olyan elemei A-nak, amik nincsenek B-ben.

5a)
üres halmaz: {}
egyeleműek: {3}, {5}
kételemű: {3;5}
nincs több.

5b)
Ennek 2⁴ = 16 részhalmaza van az {} üres halmaztól a {a;b;c;d}-ig. Próbáld meg felírni mind a 16-ot az 5a)-hoz hasonlóan; egyelemű, kételemű, háromelemű...
Ehhez hasonlóan kell: https://ehazi.hu/q/10382


0