Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Sziasztok! Ebben a 3 hatványozási feladatban szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
110/d esetén (`3^10`-ennel lehet egyszerűsíteni a törtet) `frac{3^12+3^13}{3^10+3^11}=frac{3^2+3^3}{1+3}=frac{36}{4}=9`

110/e esetén (`10^10`-ennel lehet egyszerűsíteni a törtet) `frac{2^10*5^12+2^12*5^10}{10^12}=frac{5^2+2^2}{10^2}=frac{29}{100}`

110/f esetén `frac{(frac{4}{3})^105*(frac{3}{2})^110}{2^108}=frac{2^210*3^110}{2^108*2^110*3^105}=frac{3^5}{2^8}=frac{243}{256}`.
Módosítva: 4 éve
0