Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek benneteket hogy segítsetek mind a kettő kel 2 feladat meg 3 feladat is kell segítsetek. Holnapra kell.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
egy egyszerű pitagorasz tétel
két befogó/ átfogó
esetedben
q2+p2=s2
innentől pedig mérleg elv

1

Egyépként nagyon köszönöm hogy segítettek.
0

Szia!

2. feladat levezetése: p=10 , q=7 és az s-et kérdezi, így felírhatjuk a következő egyenletet:
10²+7²=s², ebből 100+49=s², azaz 149=s², gyököt vonunk, így s=√149=12,21 cm lesz az átfogó hossza! :)

3. feladat levezetése: A befogók itt egyenlőek és mindkettő befogó 46 cm-es. Így a következőt írhatjuk föl:
46²+46²=c² (ahol a "c" az átfogó lesz!), ebből 2·46²=c², gyököt vonunk, így c=46·√2= 65,05 cm hosszú az átfogó!
A háromszög kerülete: K=2×46+c=157,05 cm, a területéhez meg kell a magasság (ami az egyik befogó hossza is egyben!), ezért a területe: T=(a×m(a))/2=(46×46)/2=46×23= 1058 cm² nagyságú lesz! :)

Remélem így megmagyarázva már érthetőbb lett!
0