Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dogám lesz és pár dolog nem tiszta. Tudtok segìteni? 8.oszt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
763
1. A mértékváltás
Nem tiszta hogy ha pl.: m2 ről váltok cm2 re akkor ugye alapból száz a váltószám. De mivel "négyzet"(2)van..ezért megduplázom?
Ugyan ez nem tiszta a "köb" (3) nél sem.

2. Tizedes tört?
Emlékszem tavalyról ilyenre hogy 0.75=3/4
Tudom hogy több ilyen példa is volt de nem találom sehol sem a tavalyi füzetemben.. letudnátok nekem írni?


Nagyon szépen köszönök minden segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, TÖRTEK, matek doga, mértékváltás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
méter és centiméter között 100 a váltószám. (1 m = 10 dm = 100 cm)
Mivel négyzet van, ezért 100² cm² = 1 m² = 10000 cm²
Köbnél harmadikra kell emelni. 1 m³ = 100³ cm³

2.
Mire gondolsz pontosan, mi érdekel a tizedes törtekkel kapcsolatban?
Módosítva: 8 éve
0