Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
Hány oldalú az a sokszög. amelynek átlóinak száma 114-gyel több, mint az oldalak szá- mának 25-szöröse?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sokszög, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n·(n-3)/2=25·n+114 (az átlók számának a képletét a sárga függvénytáblázat 37. oldalán találod)
n²-3n=50n+228
n²-53n-228=0
n=57 és n=-4
57 oldalú a sokszög
0