Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
414
Az a alpontra lenne szüksegek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számtani sorozat első n tagjának az összege : az esetedben a₁=2, d=3 Sn=3n²+n/2

Nekiállsz teljes indukcióval.
n=1-re igaz, n=2-re igaz, t.f.h. n-re igaz és megnézed n+1-re.
0