Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Segitsetek kerlek! Matekbol szarul allok es igy tudok ezzel a hazival javitani hogy megnezik es ha jo kapok egy 5 ost kerlek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
28.)
a.)
1 munkás: 15 nap alatt
6 munkás = 15 / 6 = 2,5 nap alatt
10 munkás = 15 / 10 = 1,5 nap alatt
300.000 munkás = 15 / 300.000 = 0,00005 nap azaz 4,32 perc. Nem lehetséges mivel ennyi ember 1 helyen nem is férne el.
b.)
12 * 250 = 3.000 Ft
3.000 / 150 = 20 kg almát vásárolhat.
c.)
12 nap alatt 2,4 t azaz 4 nap alatt 0,8 t
8 nap alatt: 0,8 * 2 =1,6 tonna

6,4 - 2,4 - 1,6 = 2,4 tonna marad.
d.)
Ha nő: 1,2 = 120% tehát 20% -al nő így a napok száma ennyivel lesz kevesebb 30 * 0,8 = 24 napra lesz elegendő.
Ha csökken: 0,75 = 75% tehát 25 %-al csökken így a napok száma ennyivel nő 30 * 1,25 = 37,5 napra lesz elegendő.
e.)
A kerítésünket tekintsük egy téglalapnak melynek területe T = 1,2 * 45 = 54 cm2
54 = 1,5 * x
36 m = x

Ha 1,5 méter magas a kerítés akkor 36 méter hosszan festhetem le.

54 = 0,8 * x
67,5 m = x

Ha 0,8 méter magas a kerítés akkor 67,5 méter hosszan festhetem le.



0