Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyooon sűrgőős a válaszokat köszönööm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410
Gondoltam egy számot :1 és 2 feladat
Mértani ismeretek: 20 és 22 feladat
Két zsebemben: 30 és 31 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
3x + 2 = 17
3x = 15
x = 5

A szám amire gondolt az 5.

2.)
(x / 3) - 2 = 5
x / 3 = 7
x = 21

A szám amire gondolt a 20.

20.)
(x - 4) + (x + 5) + x = 22
3x + 1 = 22
3x = 21
x = 7

Tehát a középső oldal 7 cm hosszú.
Rövidebb oldal: 7 - 4 = 3 cm hosszú.
A hosszabbik oldal= 7 + 5 = 12 cm hosszú.

21.)
x + 3x + 100 = 360
4x + 100 = 360
4x = 260
x = 65°

1. szög : 65°
2. szög: 3 * 65° = 195°
3. szög: 100°

30.)
4 * (35 - fácán) + 2 * fácán = 94
140 - 4 fácán + 2fácán = 94
- 2 fácán = -46
fácán = 23

35 - 23 = 12 nyúl van.

31.)
x + x - x + 6 = 4x
x + 6 = 4x
6 = 3 x
2 = x

2 + 6 = 8 könyv van a felső polcon míg az alsón csak 2 db könyv maradt.
Mind két polcon 8 db könyv volt.
8 / 2 = 4 szer annyi.
Módosítva: 4 éve
0