Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
négyzet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kapunk egy derékszögű háromszöget melynek alap befogólya így 12 cm az átfogó 13 cm.
Pitagorasz tétellel kiszámítjuk a test oldalát vagyis magasságát.
Alap átló2 + magasság2 = Test átló2
122 + m2 = 132
144 + m2 = 169
m2 = 25
m = 5 cm

Az alaplapra szintén felírható egy szögfüggvény mely a következő.

Sin45°= a / 13
0,701 * 13 = a
9,19 cm = a

A = 2a2 + 4 * a * m
A = 2 * 9,192 + 4 * 9,19 * 5
A = 352,85 cm2

V = a2 * m
V = 9,192 * 5
V = 422,5 cm3

0