Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika....[Hőtan]

Főoldal » Középiskola » Fizika
554
sziasztok, légyszíves segítenétek megoldani a házim? én nem tudom...
Itt lenne a kép, az első feladat,és a második lenne az...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Adatok:
ℓ = 100 m
ΔT = 30°C
------------
Ezt a képletet kell tudni:
Δℓ = α·ℓ·ΔT
Itt Δℓ a hossznövekedés, ezt kérdezi a feladat. Helyettesíts be.
0

2)
Itt is ugyanaz a képlet:
Δℓ = α·ℓ·ΔT

Most az adatok:
ℓ = ? ez a kérdés
α = 1,6·10⁻⁵ 1/°C
ΔT = 100 °C
Δℓ = 10 mm = 10·10⁻³ m
-----
Behelyettesítve:
10·10⁻³ m = 1,6·10⁻⁵ 1/°C · ℓ · 100 °C
10⁻² m = 1,6·10⁻³ · ℓ
10⁻² m / 1,6·10⁻³ = ℓ
Ezt számold ki, ennyi a rézrúd hossza.
0