Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Hány százalékos volt az árcsökkenés, ha az irodai széket 15000 Ft helyet 1800 ft-tal olcsóban tudjuk megvásárolni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Azt kell kiszámolni, hogy 1800Ft hány százaléka a 15000Ft-nak. Erre egyszerű megoldás, hogy 1800/15000 = 0.12, tehát 12%-a, ami azt jelenti, hogy ennyivel csökkent az ár.

Másik megoldás, hogy 15000Ft-ot elosszuk százzal, amivel megkapjuk, hogy 1% hány forintot jelent, majd 1800-zat elosztjuk ezzel az 1%-nak megfelelő forinttal, ezzel megkapjuk, hogy hány százaléknak felel meg az 1800Ft: 15000/100 = 150 = 1%, 1800/150 = 12 = 12%
0