Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Anya egy 20 szeletes pizzát sütött vacsorára a fiainak. Ha a pizzát Peti és Áron 3: 7 arányban osztotta volna szét, akkor hány szelettel több jutott volna Áronnak, mint Petinek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Peti: 3x
Áron: 7x részt kap
3x+7x=20 egyenletecskét kell megoldani. Összevonsz a balo oldalon:
10x=20 Elosztassz 10-zel
x=2
Peti 3x-et, azaz 3*2=6 szeletet kap
Áron 7x=7*2=14-et kap.
14-6=8.
Tehát Áron 8 szelettel kap többet.
0