Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
381
Ezúttal úgy húzzuk az 5 kg-os széket, hogy még gyorsul is, 0,2 m/s2 gyorsulással. Mindehhez 3 N erőt kell kifejtenünk. Mekkora a súrlódási erő nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ahhoz, hogy egy 5kg-os szék 0,2m/s² gyorsulással mozogjon, F=m·a=5·0,2=1N erő szükséges. Ha a testre 3N erő hat, akkor 2N erő a súrlódási erő "legyőzésére" kell. Tehát a súrlódási erő 2N.
0