Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
717
A könyvespolcon a mesekönyvek, regények, verseskötetek aránya 3:5:2-höz. Hány könyv van összesen a könyvespolcon, melyik fajtából mennyi, ha azt tudjuk, hogy 15 regény van.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
mesekönyv: 3x
regény: 5x
verseskötet: 2x

// tudjuk, hogy 15 regény van
5x = 15
x = 3

Tehát mesekönyvből 3*3 = 9 darab van.
Verseskötetből 2*3 = 6 darab van.
0