Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
528
a 2544 feladat is kell .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam fájlt.
Láthatod rajta hogy az O-ból kiinduló másik két csúcsba futó vektort -a -nak és -b -nek neveztem el, mert ellentétesek a két megadott vektorral.
Az oldlak meghatározásához vegyük figyelembe hogy a közös kezdőpontból kiinduló vektorok különbségvektora a végpontok által összekötött szakasz a kisebbítendő felé mutatva.
a-b = A és B csúcs összekötve az A felé mutató nyíl
b-a = A és B csúcs összekötve az B felé mutató nyíl
A kettő közül bármelyik megadja az AB oldalt.
Nézzük meg a BC oldalt:
B-be mutat a b vektor, C-be mutat a -a vektor, ezért.
b-(-a)=b+a=a+b felel meg ennek az oldalnak
Nézzük meg a CD oldalt:
C-be mutat a -a vektor, D-be mutat a -b vektor, ezért.
(-b)-(-a)=-b+a=a-b felel meg ennek az oldalnak
Nézzük meg a DA oldalt:
D-be mutat a -b vektor, A-ba mutat az a vektor, ezért.
a-(-b)=a+b felel meg ennek az oldalnak
0