Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
944
Mekkora annak a körhengernek a magassága amelynek alapköre 5 cm sugarú és a felszínének mérőszáma egyenlő a térfogatának mérőszámával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r²·π·m=2·r²·π+2·r·π·m ahol r=5
5²·π·m=2·5²·π+2·5·π·m osztunk 5π-vel
5·m=10+2·m
x=10/3 cm
0