Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1211
A négyzetes oszlop alapjának átlója 12 cm a test átlója 13 cm. Mekkora a négyzetes oszlop térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

A négyzetes oszlop alapja a=√72=8,49 cm, ez az alapél, a magassága az oszlopnak pedig éppen 5 cm, azaz m=5 cm.
Ezekkel az adatokkal: A(oszlop)=4×a×m+ 2×a²= 16,98×18,49=313,96 cm², a térfogata pedig V(oszlop)=a²×m=72×5=360 cm³, ezek az értékek jönnek ki megoldásnak! :)

Holnap - ha még így sem érthető -, elküldhetem beszkennelve a megoldást (papíron kidolgozva!) !
0

Csatoltam képet.
0