Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Egy családi költségvetésben egy nyaralásra szánt összeg 2/6-át szállásra kell fordítani,a maradék harmadát az útiköltségre kell félretenni.A maradék fele az étkezésre fordítódik,így egyéb kiadásokra 40000 FT marad.

a) Mennyi pénzt fordítanak étkezésre?
b) Az összes pénz hányad részét költik útiköltségre?
c) Mire költik a legtöbb pénzt?
e) Hány forint fordítódik a nyaralásra összesen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 2 / 6 = 1 / 3
1 / 3 a szállás + 1 / 3 úti költség + (1/2)/3 az étkezés. Tehát a 3 / 3 ból a 40.000 ft az (1/2)/3
Ebből következik hogy 1 / 3 = 80.000 Ft
a.)
Tehát 40.000 Ft ot költöttek étkezésre.
b.)
Út kültésgre 1 / 3 azaz 80.000 Ft-ot költöttek.
c.)
A legtöbb pénzt az úti költésgre és a szállásra költik.
d.)
3 * 80000 = 240000 Ft-ba kerül a nyaralás összesen
0