Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen titeket, hogy segitsetek ebben a feladatban! És örülnék ha valaki a megoldást is leirná!:))

Főoldal » Általános iskola » Matematika
515
-3×(2-x)egyenlő:6×(4-3x)

Az az egyenlő ott az egyenlő jel akar lenni csak az én billenytűzetemen nincsen...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kibontjuk a zárójeleket: -6+3x = 24-18x
Hozzáadunk mindkét oldalhoz 18x-et: -6+21x = 24
Hozzáadunk mindkét oldalhoz 6-ot: 21x = 30
Osztunk 21-gyel: x = 30/21 = 10/7
Ellenőrzés:
bal oldal: -6 + 3*(10/7) = -6 + (30/7) = -(42/7) + (30/7) = -(12/7)
jobb oldal: 24 - 18*(10/7) = 24 - (180/7) = (168/7) - (180/7) = -(12/7), tehát jól számoltunk.
0