Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
801
Egy arany ékszer készítéséhez 5 g aranyat olvaszt meg az ékszerész. Az arany olvadáshője 65 kJ/kg.

A) Mennyi energiát igényel ez a folyamat?
B) Hányszorosára nő ez az energiaigény, ha a megolvasztandó arany tömege 12 g?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q1=L*m=65*0,005=0,325KJ
Q1=ΔE=0,325KJ
Q2=L*m=65*0.012=0,78
Q2/Q1=2,4
0