Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Kör egyenlet ellenőrzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Írjuk fel a kör egyenletét, ha a középpontjs az origóban van, és áthalad

a) a (4;7) ponton:

Úgy csináltam meg, hogy
r=|KP|= √(4-0)^2+(7-0)^2 = √65
Tehát a kör egyenlete: (x-0)^2+(y+0)^2=65

Jól csináltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Házi, házi feladat, matematika, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Igen.
(x-0)^2+(y+0)^2=65 ami szebben kifejezve x²+y²=65
1