Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
2139
Adott az A és a B halmaz:A={a,b,c,d} ,B={a,b,d,e,f}. Adja meg elemeik felsorolásával az A∪B és A∩B halmazokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A∪B={a,b,c,d,e,f}
A∩B={a,b,d}
1

Hogy értsd is;

A∪B = "összeöntöd" a két halmazt, tehát a két halmaz összes elemét kell felsorolni (amiből 2 lesz, azokat nem kell 2-szer, elég 1-szer)
A∩B = kiválasztod azokat, amelyek közösek
Módosítva: 8 éve
1