Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Végezze el a műveleteket!

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
a.) (10a+2b)²
b.) (a-9b³)²
c.) (5/7a+1/3b)²
d.) (x²+3z)²
e.) (8a³-5b²)²
f.) (2/3x+1/4y)²

Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) (10a+2b)²= (10a)²+2*10a*2b+(2b)²=100a²+40ab+4b²
b.) (a-9b³)²= a²-2*a*9b³+(9b³)² =a²-18ab³+81b⁶
c.) (5/7 a+ 1/3 b)²= 25/49 a²-10/21 ab + 1/9 b² =
d.) (x²+3z)² = x⁴+6x²z+9z²
e.) (8a³-5b²)² = 64a⁶-80a³b²+25b⁴
f.) (2/3 x + 1/4 y)²= 4/9 x² +1/3 xy +1/16
Ezekből mindegyik a következő kettő nevezetes azonosságra épült:
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)²=a²-2ab+b²
Ha ezeket megtanulod, akkor menni fog
0