Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
844
Mekkora az ólom sűrűsége, ha belőle 2 dm3 térfogatú test tömege 22,6 kg?

Köszönöm a segítséget előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Megoldás következtetéssel
ha 2dm³→22,6kg, akkor
1dm³→11,3kg⇒ez pedig a sűrűség definíciójából következik, hogy 11,3kg/dm³ a sűrűsége, ami 11,3g/cm³ sűrűségnek is mondható (kg/dm³=g/cm³) vagy átváltva 11,3g/cm³=11300kg/m³ tehát ennyi az ólom sűrűsége!
Másik megoldás, ha a tanult képletbe behelyettesítel!
sűrűség(ró)=m/V
1