Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
Tudna segiteni valaki ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, lenne
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
Villamos áramkörben két tetszőlegesen kiválasztott pont közötti potenciálkülönbséget feszültségnek nevezzük.
A villamos feszültség jele U
0

térerősség
Jele: E
mértékegységei: V/m vagy N/C
0

Kondenzátor soros kapcsolása
1/Ce=1/C₁+1/C₂+...+1/Cn
0

E=W=1/2·U·Q
ebbe kell behelyettesítened az utolsó feladatnál
de Q=C*U
Tehát
E=W=1/2*C*U2
és az 50nF=50*10-9
E=W=0,5*50*10-9*1002=2500*100*10-9=2,5*10-4Joule
Módosítva: 4 éve
0