Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
Zsolti megbukott matekból.A szünidőben tanulnia a kell,a jó vizsga megírásához.A szünet 77 napból áll,de a pótvizsga 3 nappal korábban van, mint az első tanítási nap.Zsolt a tanulásra összesen 34 napot fordított.

a) A szünidei napok hány százalékát fordította tanulásra Zsolt?
b) Az év napjainak (365) hány százalékát fordította a pótvizsgára való felkészülésre?
c) Hány napot kellett volna tanulnia nyáron, ha az egész év 20%-át kellett volna a felkészülésre fordítania?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
szünet: 77 nap
a szünetből ki kell vonni azokat a napokat, amik a pótvizsgaután vannak, ezeknek száma 3, tehát
77-3=74
74 napból 34-et fordított tanulásra
a) 0,74 * 34 = 25,16
szünidei napjainak 25,16%át töltötte tanulással
b) 100*34/365 = 9,32
az év 9,32%át fordította a felkészülésre.
c) 365*20/100 = 73
73 napot kellett volna tanulnia.
0