Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
(a;b)=13
[a;b]=1989
A kérdés: mennyi az a és a b?
Levezetnétek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(a;b)·[a;b]=13·1989=25857=a·b
25857=3·3·13·13·17
a=3·3·13=117
b=13·17=221
0