Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztalyos matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
Sziasztok valaki tudna segiteni a 106-107 a,b feladatokban?
Csatolom a kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
106.
A kereset:500 euro
160/500=0,32 0,32*100=32%


1. 32%, 2. 17%, 3. 21%, 4.15%
Elköltött 425 eurot, maradt 75 euro, ez 15%

107.
a. 140 euról 161 euro 15% növ
b. 5350 euról 4280 euróra 20% csök.
c. 324 euról 291,6 euróra 10% csök.
d. 840 euról 714 euróra 15% csök..
e. 8920 euróról 11774,4 euróra 32% növ.
f. 2570 euróról 3623,7 euróra 41% növ. 3623,7/2570=1,41 1,41-1=0,41 0,41*100=41%
0